Rensa bort stress i din vardag

Det finns många metoder för att stressa ner i vardagen. En metod är att sortera bort som inte är viktigt i ens liv. Att sortera bort saker ur sitt ägo man inte använt ofta, eller inte alls på flera månader kan vara en bra lösning. Ju mer du sorterar bort, desto färre måsten finns kvar. Kika runt i ditt förråd. Du hittar säkert en hel del saker som bara har blivit undanplockat för att “sparas till något senare tillfälle”. Många av dessa saker man stoppar undan hamnar bara längre och längre in, för att hamna i glömskan. Fundera på om dessa saker verkligen är något du ska ha kvar eller inte. Ha inte tanken “kan vara bra att ha” i huvudet. Har du inte använt dessa saker på flera månader, och hittar dem igen med en “Javisst ja!”-känsla, så har dem inga funktioner i ditt liv längre, och kan rensas bort. Ett fullproppat förråd tär bara på sinnet, och man går runt med känslan att man måste rensa. Ta steget och gör dig av med det du inte använder. Gör av med saker, gör av med stress.

Samma sak med aktiviteter. Faller intresset bort, så slukar det bara energi, och ger inget tillbaka. Släpp taget om det gamla, gör plats för friheten.

Dela gärna med dig av artikeln om du tycker att den är intressant.

Wilhelmina Rudin